Kamperen in Gelderland: 5 redenen waarom dit echt de moeite waard is!

Ben je van plan om te gaan kamperen in Gelderland? Ik snap je keuze! Gelderland heeft niet alleen een prachtige natuur, maar je vind er ook dé perfecte combinatie van rust en vertier. Daarnaast is er genoeg te zien en te doen, je vindt er sfeervolle steden, je hoeft er niet ver voor te rijden en zo kan ik nog wel even doorgaan. In deze blog geef ik de 5 belangrijkste redenen waarom kamperen in Gelderland echt de moeite waard is!

1) De Achterhoek: hier moet je zijn geweest

Heb je al een camping in Gelderland op het oog? Het is een aanrader om op vakantie te gaan in de Achterhoek. Diep in Gelderland, bij de Duitse grens, ligt de prachtige Achterhoek. De Achterhoek staat vooral bekend om het uitgestrekte landschap en de oude boerderijen waar het nog mogelijk is om eieren, kaas, of een biefstuk bij de boer te kopen. Hoe leuk is het om vanaf de camping in Gelderland een fietstocht te maken naar de boer?

De Achterhoek is een perfecte streek voor wandelingen en fietstochten. Nergens anders is de afwisseling in het landschap zo groot. Maak gebruik van de kilometers goed onderhouden fiets- en wandelpaden en bezoek één van de vele kastelen die je tegenkomt. Of je nu van fietsen of wandelen houdt (of misschien wel van allebei): de Achterhoek is ervoor gemaakt!

Wist je dat de gemeente Winterswijk door de Fietsersbond is uitgeroepen tot beste kleine gemeente in de verkiezing van Fietsstad 2020? De gemeente Winterswijk behoort tot het ‘Nationaal Landschap’ dankzij de unieke flora en fauna. Het stille bosgebied bevindt zich tegen de Duitse grens aan en kent een rijke historie. Je komt in dit landschap kronkelende beekjes, bossen, akkers, en mooie dorpen en steden tegen.

Daarnaast beschikt de Achterhoek ook over gezellige steden, zoals de hanzestad Zutphen. Zutphen is ontstaan in de Romeinse tijd en al zo’n 1700 jaar bewoond. Daarmee is het een van de oudste steden van Nederland. Dit merk je dan ook aan de historische binnenstad. Naast dat je kunt rondlopen, op het terras kunt zitten of kunt winkelen in de sfeervolle binnenstad, kun je met de fluisterboot een mooie vaartocht over de Berkel maken. Een dag vol vermaak en ’s avonds kun je weer lekker tot rust komen op de camping in Gelderland. Wat is kamperen in Gelderland toch heerlijk!

Een andere pittoreske plek in Gelderland die je echt gezien moet hebben, is Bronkhorst. Dit kleinste stadje van Nederland verwierf in 1482 stadsrechten. Sindsdien is er weinig veranderd aan de gebouwen en aan de oude straten. De moeite waard om een bezoek aan te brengen!

2) Geniet van de prachtige natuur van Gelderland

Gelderland beschikt over een prachtige natuur. Ben je wel eens op de Veluwe geweest? Een mooie omgeving met bossen, heide en voorbij trekkende schaapskuddes. De Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland. De bekendste plek van de Veluwe is de Posbank. De Posbank kenmerkt zich door de zandgronden en heidevelden. Het is hier heerlijk wandelen en je kunt er prachtige foto’s (van je gezin) maken. Dus ga je kamperen in Gelderland? Zet dit dan zeker op je to-do lijst.

Een andere tip wanneer je gaat kamperen in Gelderland is om het Nationale Park de Hoge Veluwe te bezoeken. Leuk voor jong en oud! Op de fiets kun je genieten van het afwisselende landschap. In dit park loop je door bossen en over zandvlaktes. Tip: kijk goed om je heen of je nog wat wilde zwijnen kan spotten. In het park leven er namelijk ongeveer vijftig.

Wil je graag kamperen op een camping gelegen in een prachtige natuur? Kies dan een camping uit die is gelegen aan het water. Campings in Gelderland aan het water zijn niet voor niks super populair. Zwemmen in natuurwater kan in Gelderland op meer dan zeventig aangewezen zwemlocaties! Lees ook onze blog met hierin 3 redenen waarom je naar een camping met recreatieplas moet gaan!

3) Bezoek de sfeervolle steden van Gelderland

Niet alleen de Achterhoek beschikt over sfeervolle steden, in héél Gelderland zelfs! Ben je gek op shoppen, museums of historie en ben je toevallig aan het kamperen in Gelderland? In Gelderland zijn genoeg steden waar voor een ieder wat wils is.

In Arnhem vind je niet alleen het natuurgebied de Veluwezoom, maar de stad presenteert zich ook als de stad van de mode. Arnhem beschikt over veel hippe conceptstores waar je je hart kunt ophalen als je van winkelen houdt. Daarnaast heeft de stad genoeg gezellige cafés en restaurants.

Nijmegen is dé oudste stad van Nederland en dit is dan ook in de hele stad te zien. Of je nu van cultuur, erfgoed, natuur, winkels of een hapje en drankje houdt, in Nijmegen is alles mogelijk.

Naast de sfeervolle steden gelegen in Gelderland, zijn er ook veel gezellige dorpen in Gelderland te vinden. Hoe gezellig is het om met het gezin tijdens de kampeervakantie een markt in een dorp in de buurt te bezoeken? Een visje van de visboer is nooit een verkeerd idee toch?

4) Spot veel verschillende diersoorten in Gelderland

Wanneer je gaat kamperen in Gelderland, kun je tijdens je vakantie genoeg dieren zien. Naast dat je ervoor kan kiezen om jouw huisdier mee te nemen op vakantie, kom je waarschijnlijk meer dan genoeg koeien, schapen en paarden tegen.

Wil je tijdens de kampeervakantie dieren zien die je normaal gesproken niet zomaar op straat tegen komt? Bezoek dan een dierenpark. In Gelderland kun je naar Burgers Zoo in Arnhem: een ruim opgezet park waar ze leefgebieden van over de hele wereld nabootsen. Ook kun je naar de Apenheul in Apeldoorn. Een bos vol loslopende apen die voordat je het weet aan je broek hangen.

Benieuwd naar het dierenrijk onder water? Kies er dan voor om een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk te gaan. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa! Ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij. Wat je ook kiest, kamperen in Gelderland biedt gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

5) Gelderland biedt vermaak voor jong en oud

Gelderland beschikt over meerdere pretparken waar je tijdens je vakantie een bezoek aan kunt brengen. Naast pretparken, zijn er ook veel avonturenparken, reuze speeltuinen en andere minder bekende themaparken. De keuze is reuze.

Houd je van kunst kijken? Zoek dan naar museums in de buurt van de camping. Een uitje naar een museum is een leerzame, maar ook ontzettend leuke dag voor het hele gezin! Gelderland heeft museums genoeg, dus zoek vooral een museum op die zich op een niet al te lange afstand van de camping bevindt.

Klaar om te gaan kamperen, maar wil je zeker zijn dat je niks vergeet?

Lees onze blog ‘Paklijst kamperen’: dit is dé checklist wanneer je gaat kamperen’ zodat je niks vergeet als je gaat kamperen. Hier hebben we ook de spullen voor je kinderen op een rijtje gezet die je niet mag vergeten.

Heb jij nog tips wat je echt niet moet vergeet wanneer je gaat kamperen met jonge kinderen? Of activiteiten die je tijdens jouw kampeervakantie echt gedaan moet hebben? Laat het ons weten! 

Veel kampeerplezier ! 😉

Al met al: ben jij op zoek naar een veelzijdige kampeervakantie? Gelderland beschikt over cultuur, je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de prachtige natuur en er zijn prachtige steden die je kunt bezoeken. Heb jij jouw vakantie al geboekt?

Wist je trouwens dat je op onze camping ook in de winter kan komen kamperen? Onze Camping Sevink Molen is gelegen aan de recreatieplas ’t Hilgelo. Een prachtige omgeving waar het hele jaar door genoeg te zien en te doen is voor het hele gezin.

Hopelijk tot ziens bij Camping Sevink Molen. 

[[Check beschikbaarheid]]