19 februari 2020

3 redenen waarom je naar een camping met recreatieplas moet gaan!

Een camping met recreatieplas, klinkt bij voorbaat als een ideale vakantie! Terwijl jij ligt te genieten van de zon met een goed boek, kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken. Spelen in de speeltuin, met de bal in het water, drijven op een luchtbed en nog veel meer. Wat is er leuker voor kinderen dan spelen met zand en water en de grootste zandkastelen bouwen?

Ben jij op zoek naar een camping waar het hele gezin zich kan vermaken? Dan is een camping met recreatieplas wat voor jou!

Zorgeloos zwemmen in de recreatieplas bij de camping

Je kunt met een gerust hart zwemmen in de recreatieplas bij de camping. In het zwemseizoen (tussen 1 mei en 1 oktober) wordt namelijk bij de meeste recreatieplassen de kwaliteit van het zwemwater gecontroleerd.

Dankzij regelmatige controles, in opdracht van de provincies, is de kans op gezondheidsklachten klein. Op deze manier ben je verzekerd van goede zwemwaterkwaliteit. Check voordat je gaat zwemmen of de recreatieplas een officiële zwemlocatie is.

Bij de recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk is dit zeker het geval. Dit is een van de vele redenen waarom onze camping met recreatieplas in Gelderland zo populair is. Een ander voordeel van het zoete water in een recreatieplas is dat je geen last krijgt van prikkende ogen.

Een recreatieplas biedt vertier voor jong en oud

Naast dat er voor kinderen genoeg te doen is op en in het water, hebben ook zonaanbidders alle ruimte om lekker te genieten op het strand. Of je nu op een luchtbed wil drijven of er vandoor wil gaan met de surfplank, alles is mogelijk.

Het privéstrand van de camping zorgt ervoor dat je niet ’s ochtends vroeg al moet ‘handdoekje leggen’, maar dat er genoeg plek is voor iedereen. Daarnaast kun je gemakkelijk jouw eigen eten en drinken meenemen naar het water, of ervoor kiezen om een kopje koffie of een verfrissend ijsje te halen bij de strandtent.

Genoeg te doen bij alle weersomstandigheden

Nederland blijft Nederland en niets is zo veranderlijk als het weer. Dus wat nou als jij in gedachten had om lekker te gaan zonnen bij de recreatieplas, maar het regent de hele vakantie? Geen paniek, ook dan biedt een camping met recreatieplas volop mogelijkheden:

  • Wandelen langs het water: een wandeling langs het water is altijd een goed idee. Geniet van de prachtige natuur en kom tot rust op een bankje bij het water.
  • Ga vissen!: langs de oever van een recreatieplas vind je vaak mooie visstekjes. In de natuurplas zit voldoende vis, dus je hebt vast en zeker een paar keer beet!
  • Spelen bij het water: het hoeft geen mooi weer te zijn om met een bal te spelen bij het water of om te spelen in de speeltuin.

 

Heb jij jouw vakantie al geboekt? Onze Camping Sevink Molen is gelegen aan de recreatieplas ’t Hilgelo. Een prachtige omgeving waar genoeg te zien en te doen is.

Hopelijk tot ziens bij Camping Sevink Molen. 

[[Check beschikbaarheid]]