06 september 2019

Winterkamperen in Nederland: 3 redenen waarom iedereen dit moet proberen

Winterkamperen in Nederland, je vraagt je misschien af: wat moet daar leuk aan zijn? Kamperen in de winter is niet alleen bijzonder, maar ook heel speciaal. Hoe sfeervol is het om een kampvuurtje te stoken bij de tent of caravan of om glühwein te drinken na een lange wandeling in de prachtige natuur?

Ook kun je maximaal genieten van de alle rust op de winter camping doordat je vaak met weinig personen op het kampeerveld verblijft. Een uitgelezen kans om eindelijk jouw boek uit te lezen of te bingwatchen zonder dat je steeds wordt afgeleid door het vertier om je heen.

We geven drie redenen waarom iedereen een keer moet gaan kamperen in de winter:

  • De winter maakt de omgeving nóg veel mooier
  • Winterkamperen in Nederland hoeft helemaal niet duur te zijn
  • Ook in de winter zijn er genoeg activiteiten in de buurt

Wat is winterkamperen?

Waar veel campings in oktober de deuren dichtgooien, zijn er ook campings waar je kunt winterkamperen. Dit houdt dus in dat je ook in de herfst, in de winter en in het vroege voorjaar op de winter camping kunt verblijven. Winterkamperen is eigenlijk gewoon kamperen, maar dan in de winter. De echte kampeerders gaan op pad met een tent, maar je kunt ook prima winterkamperen met jouw caravan of camper. Niet voor niks wordt het elk jaar populairder. Waarom dat is, lees je hieronder!

1) De winter maakt de omgeving nóg veel mooier

In de winter is de natuur van Nederland prachtig. Geniet van het landschap door lange wandelingen te maken, trek erop uit met de fiets of maak een tour door de omgeving van de winter camping met de auto. Drink daarna bij een café of restaurant een lekkere kop chocolademelk en jouw vakantie is compleet!

Heb je het geluk dat er sneeuw ligt? Ga dan met de slee door de bospaadjes, wandelen in de sneeuw, sneeuwpoppen bouwen op de winter camping of schaatsen op een recreatieplas in de buurt.

2) Winterkamperen in Nederland hoeft helemaal niet duur te zijn

Ben je wel eens een hele week op wintersport geweest met de hele familie? Dit is kostbaar en voor velen van ons niet weggelegd. Winterkamperen in Nederland is dan ook een heel goed alternatief! Je bespaart niet alleen kosten voor een hotel, maar ook voor de reis er naartoe.

Naast dat je geld bespaart, bespaar je ook tijd. Een winter camping in Nederland is namelijk lekker dichtbij. En het geld wat je anders kwijt bent voor de ski-lessen en de huur van ski-attributen kun je fijn in je zak steken.

3) Ook in de winter zijn er genoeg activiteiten in de buurt

In de winter hoef je niet bang te zijn dat je je verveelt. In de buurt van de winter camping zijn er vaak meer dan genoeg activiteiten, hierbij wat inspiratie:

  • Ga lekker uiteten
  • Breng een bezoek aan de bioscoop
  • Ga een dagje winkelen in een stad in de buurt
  • Bezoek een museum
  • Ga bowlen, lasergamen of bezoek een escaperoom

Ben je al bekend met de Achterhoek? Niet alleen sta je in een mum van tijd in Duitsland, ook kun je hier volop genieten van de prachtige natuur. In de winter worden diverse evenementen georganiseerd. Dit maakt winterkamperen in Nederland extra bijzonder. Denk hierbij aan diverse kerstmarkten, wildavonden en aan midwinterhoornwandelingen. Benieuwd naar het hele programma? Dat vind je op de website van 100 procent Winterswijk.

Winter camping in Nederland: bezoek Camping Sevink Molen!

Ben je op zoek naar een winter camping in Nederland? Bij Camping Sevink Molen heb je meerdere mogelijkheden om heerlijk te genieten van onze winter camping. Zo kun je natuurlijk met je caravan, tent of camper naar onze camping komen. Onze comfort- en supercomfortplaatsen of verharde camperplaatsen die ook te gebruiken zijn door caravans zijn uitermate geschikt om in de winter op te kamperen. Ons park is uitgerust met een verwarmd sanitair gebouw en in het weekend kun je heerlijke verse broodjes bij ons bestellen.

Met droge en goed onderhouden velden, een restaurant en het Sevink Avonturenpark op loopafstand heb je helemaal geen zomerse temperaturen nodig voor een heerlijke vakantie.

Hopelijk tot ziens deze winter bij Camping Sevink Molen. 

[[Check beschikbaarheid]]