Wandel- en fietsroutes in Winterswijk

Ontdek het prachtige coulissenlandschap op de fiets of geniet van een heerlijke wandeling in de bossen. De Achterhoek, en specifiek het Nationaal Landschap Winterswijk, leent zich uitstekend om te voet of op de fiets te ervaren.

Trek eropuit met de fiets

De Achterhoek staat bekend om haar prachtige natuur en veelzijdige fietsroutes. Fietsen in de Achterhoek is daarom ook zeker iets wat je een keer gedaan moet hebben. In omgeving Winterswijk vind je het ene na het andere verrassend mooie plekje. Een landschap dat je blijft verbazen. Ook is het heerlijk om even op adem te komen bij één van de rustpunten voordat je de omgeving verder op de fiets gaat verkennen. Bekijk de website van 100% Winterswijk voor alle fiets- en wandeltochten.

Beleef de natuur te voet

De Achterhoek kent een prachtige omgeving en leent zich uitstekend om te voet te ervaren. Rondom Winterswijk vind je tal van mooie wandelroutes. Het buitengebied met haar vele zandwegen en bospaden vraagt erom ontdekt te worden. Er zijn georganiseerde wandelingen, excursies in natuurgebieden, vooraf beschreven wandelroutes en een geweldig wandelnetwerk, waarbij je naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt. In het centrum bieden gepassioneerde lokale gidsen ontzettend leuke dorpswandelingen aan.

Kinderwandelroutes met thema

Op onze camping zijn verschillende kinderwandelroutes beschikbaar. Waaronder  de kabouterroute

Vind jij het ook zo leuk om op avontuur te gaan? Ga dan snel langs onze receptie. daar ligt de kabouterroute voor je klaar. De route kost €2,50 per kind, inclusief een leuke kaboutermuts en aan het eind van de wandeling een kleine beloning.

 De route begint bij de receptie en is zo'n 1,5 kilometer lang. De kinderen gaan op pad met kabouter Kempie en kunnen onderweg opdrachten doen. Kempie stelt de kinderen voor aan als zijn kabouter vrienden. Als alles is ingevuld kunnen kun je je beloning ophalen.

Muizenpad 

(1,5 km) opgezet voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De kinderen komen 9 verschillende opdrachten tegen waarbij onder andere hun sportiviteit, dapperheid en muzikaliteit op de proef wordt gesteld. Net als Sevi en Sevelien, de graanmuizen van Sevink Molen hebben de kinderen als taak de gouden graankorrel van Sevink Molen te beschermen.

In de "Ravenhorst" wandelroute gaan jullie op zoek naar de schat van de Ravenhorst. Deze route is 4 km lang en bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het verhaal is gebaseerd op een streekverhaal over de verdwenen havezate de Ravenhorst. In dit middeleeuwse verhaal gaat de molenaarsleerling Willem op zoek naar de schat van de roofridder die op het kasteel van de Ravenhorst woont.

Enthousiast geworden? Vraag bij de receptie naar informatie!

Huur een fiets

Heb je geen fiets, of staat deze nog thuis? Geen probleem, bij onze receptie kun je namelijk fietsen huren vanaf €10,- per dag. Je kunt je het beste minimaal 1 dag van tevoren even melden bij de receptie. Dan zorgen wij dat de fietsen op het door jou gekozen moment voor je klaar staan. 

Fiets met onze huurfietsen door het afwisselende landschap waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij je je blijft verwonderen over de lichtinval in één van de vele bossen die Winterswijk rijk is. Niet voor niets is onze gemeente benoemd tot Nationaal Landschap. Zowel figuurlijk als letterlijk grenzeloos genieten, want er zijn verschillende routes die de Duitse grens overgaan.

Pech onderweg?
Ook dan geen nood, want bij de huurprijs is een "pech onderweg" service inbegrepen.