Ontdek Winterswijk en geniet van het pure leven!

Ben je op zoek naar tips voor een leuk dagje uit in Winterswijk of in de Achterhoek? Hieronder hebben we een greep uit de bezienswaardigheden die Winterswijk te bieden heeft op een rijtje gezet. Voor het complete aanbod én een actuele agenda, bekijk je de website van 100% Winterswijk.

[[Bekijk de website van 100% Winterswijk]]

 

Bekijk het leuke filmpje hieronder over kamperen in de Achterhoek


Steengroeve

In Winterwijk ligt miljoenen jaar oude kalksteen relatief ondiep in de bodem. In 1993 opende daarom hier de eerste steengroeve van Nederland. Vanaf de uitkijktoren kan een blik geworpen worden op dit mooie stukje geschiedenis en ook worden er sinds 2019 (weer) door een gids begeleide wandelingen georganiseerd. Trek stevige schoenen aan en reserveer deze excursie via VVV Winterswijk. 

[[Reserveer]]

Villa Mondriaan

Wist je dat Piet Mondriaan zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette in Winterswijk? Van zijn 8e tot zijn 20e levensjaar woonde hij in ons dorp. Villa Mondriaan is zijn oude woonhuis en nu tevens een interactief museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan.

Hier ontdekte Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen en werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot een van de belangrijkste vernieuwers van zijn tijd.

[[Meer informatie]]

Weekmarkt Winterswijk


Ook wel de gezelligste markt van de Achterhoek genoemd! De warenmarkt is er elke woensdag (alleen in de ochtend) en zaterdag (de hele dag) en is zeker een bezoek waard. Er is een zeer uitgebreid assortiment van groente, fruit, brood, kaas, vis tot kleding en stoffen.

Natuurpark de Leemputten


Een prachtig stukje Achterhoek. Ontspanning en plezier staan hier centraal. Op de waterfiets het dierrijke natuurgebied verkennen, een wandeling maken over het bospad, genieten op het terras of lekker spelen en vies worden in de speel weide. www.de-leemputten.nl

Obelink Vrijetijdmarkt

De grootste vrijetijdsmarkt van Nederland. Handig voor als je toch nog iets vergeten bent. Of voor als je van plan bent een nieuwe inventaris aan te schaffen: Je kunt het direct uitproberen!

Bezoek de website [[hier]]

 

Zwembad Jaspers

Zwembad Jaspers is een gezellig zwembad in Winterswijk waar de hele familie zich prima kan vermaken. Er is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een peuterbad, een whirlpool, glijbaan, stroomversnelling en een Turks stoombad. 

[[Meer informatie]]