Ontdek ons park in de winter 

Onze camping in Winterswijk ligt direct aan de oever van het prachtige recreatiegebied ‘t Hilgelo. Deze grote recreatieplas is dé plek om heerlijk te wandelen of fietsen en naderhand op te warmen in het strandpaviljoen met een warme choco of kop koffie met een versnapering. Wist je dat Camping Sevink Molen het gehele jaar door geopend is? Je kunt winterkamperen op één van onze ruime velden. Er is verwarmd sanitair aanwezig voor kampeerders, met zelfs verwarmd privé sanitair en daarnaast zijn onze cosy verandachalets middenin de Achterhoekse natuur én luxe vakantiewoning met hottub/sauna tijdens deze koude wintermaanden een goede keuze voor jong & oud. Lees hieronder meer over wat er allemaal te beleven is in en rondom Winterswijk tijdens de winterse periode en feestdagen. Kom en beleef de prachtige winter op ons park, dat wil je niet missen.

Schaatsen in Winterswijk

Schaatsen hoort bij de koude winters in Nederland. Tover je muts, sjaal en handschoenen maar tevoorschijn en bind je ijzers eronder. Door de Winterswijkse ijsvereniging wordt het al jaren lang mogelijk gemaakt om te schaatsen in de winter in Winterswijk. Vaak is er voor de kinderen een krabbelbaan ingericht. Via de website van de Winterwijkse Ijsvereniging kun je in de gaten houden wanneer de ijsbaan geopend is. 

Kom in kerstsfeer 

Er zijn vele mogelijkheden in Winterswijk om de kerstsfeer te proeven en te beleven met je familie, kennissen of vrienden. Gemakkelijk te bezoeken vanaf ons park zijn bijvoorbeeld de volgende evenementen:

  • Kerst op de Lappenbrink; In het weekend van 16 en 17 december geniet je in Winterswijk van een bijzonder kerstevenement. "Kerst op de Lappenbrink" wordt een kerstfestijn geheel in de sferen van vroegere tijden.
    In de Meddosestraat de Nieuwstraat, de Ratumsestraat en aan de noordzijde van de markt zal het kerstgevoel van de 19e eeuw herleven. Je vindt er straattheater in een levend decor, oude ambachten, muziek en er is een kerstmarkt in de Meddosestraat.
  • Kerstkoopzondagen; Op zondag 17 december is er een kerstkoopzondag en op zondag 24 december '23 is er extra koopzondag. Mooie dagen om naar het centrum van Winterswijk te komen.

    In de winkelstraten word je verrast door de zingende kerstman en zijn vrouw, delen de kerstelfjes heerlijke snoepjes uit en kun je genieten van de échte Christmas Carols bekend van de Efteling. Dat is toch een mooi begin van de kerstdagen.

  • Vanuit ons park is het ca. 3 km naar het centrum van Winterswijk. Heb je geen eigen vervoer? Vanaf ons park is er een halte ingericht van haltetaxi Rrreis zodat je gemakkelijk in de regio overal naartoe kunt reizen. Voor de algehele agenda wat er allemaal te doen is in Winterswijk, kijk dan via de website van 100 % Winterswijk

 

Kabouterroute ..... leuk & leerzaam

Ook in de winter is het buiten zijn belangrijk - frisse neus halen met z'n allen - om vervolgens binnen op te warmen met de kinderen in één van onze luxe accommodaties. Er zijn al kinderen op avontuur geweest met onze camping kabouter Kempie. Ze waren reuze enthousiast. 

De route is zo'n 1.5 kilometer lang. Als je alle antwoorden goed hebt ingevuld ontstaat er een woord. Laat na de route de oplossing zien en ontvang een leuke beloning op de receptie.

Loop het Spreekwoordenpad!

Het unieke spreekwoordenpad van 2 kilometer duurt ongeveer 75 minuten en telt 11 stops waarbij bezoekers niet alleen alles leren over spreekwoorden en de achtergrond hiervan, maar ook actief aan de slag gaan met spreekwoorden. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld iets onder de loep nemen of spijkers met koppen slaan. Om het pad af te kunnen leggen heb je een opdrachtenboekje nodig en een spreekwoordentas met attributen, beide verkrijgbaar bij de receptie van Camping Sevink Molen.

Aan de oever van 't Hilgelo 

Wil jij de winterse sfeer beleven op ons park? Het park is in totale kerstsfeer gebracht. Boek nu één van onze luxe verandachalets aan de oever van 't Hilgelo en ontdek de mooie natuur rondom de veranda met jouw hele gezin. Zowel binnen- als buiten is er genoeg vertier voor iedereen. De veranda beschikt over een ruime woonkamer om met het hele gezin gezelschapsspellen te spelen. De aansluitende keuken maakt het cosy want terwijl er wordt gekookt, heb je meteen aansluiting met iedereen in de woonkamer. Buiten brand er een knapperend vuurtje om vervolgens met de kinderen marshmallows op te warmen. Kom en beleef een onvergetelijk winters verblijf bij ons op Camping Sevink Molen.

Activiteiten binnen voor kinderen 

Wil je even opwarmen in een verwarmd binnenzwembad met alles erop en eraan? Ga dan naar Bahia in Bocholt. Of op slechts 5 minuten rijden afstand ligt Zwembad Jaspers. 

Of gaan jullie liever naar een binnenspeeltuin? Op slechts 2 minuten afstand lopen, ligt het aangrenzende Avonturenpark Sevink Mölle. Van mega grote zandbak tot speelkasteel, ontdek dit gave indoorpark met restaurant erbij naast.

 

 

Proef de winter in een Saksische boerderij 

De vakantiewoning van Camping Sevink Molen heeft op de begane grond een lichte open keuken, een woonkamer met eet- en zitgedeelte. Via de keuken kom je in de ruime tuin met hottub. De vakantiewoning heeft twee badkamers en drie slaapkamers. Daarmee is de woning geschikt voor zeven personen. De badkamer boven beschikt over een ruime sauna wat dit verblijf geheel tot echte wellness sensatie compleet maakt. Reserveer nu en beleef de winter in de prachtige luxe vakantiewoning: Vakantiehuis Winterswijk huren? | Camping Sevink Molen

 

Verken de omgeving rondom 't Hilgelo

De vele wandelroutes geven een prachtig beeld van het Achterhoekse coulisselandschap. Tijdens de wandelroute kun je opwarmen bij Strandpaviljoen 't Hilgelo. Vraag bij de receptie naar mogelijkheden voor wandelingen vanaf ons park.