19 april 2023

Uniek spreekwoordenpad vanaf meivakantie te bewandelen

Uniek spreekwoordenpad vanaf meivakantie te bewandelen vanaf Camping Sevink Molen in Winterswijk!

Winterswijk - Vanaf de aankomende meivakantie kunnen jong en oud zich vermaken met gloednieuwe activiteiten op Camping Sevink Molen in Winterswijk. In samenwerking met Studio Spreekwoord is er een spreekwoordenpad ontwikkeld dat speciaal geschikt is voor gezinnen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Daarnaast is ook de kabouterroute voor jonge kinderen helemaal vernieuwd. Bij het kabouterpad gaan de kinderen op pad met kabouter Kempie en doen onderweg allerlei opdrachten. Kempie stelt de kinderen voor aan al zijn kabouter vrienden.

 

Het unieke spreekwoordenpad van 2 kilometer duurt ongeveer 75 minuten en telt 11 stops waarbij bezoekers niet alleen alles leren over spreekwoorden en de achtergrond hiervan, maar ook actief aan de slag gaan met spreekwoorden. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld iets onder de loep nemen of spijkers met koppen slaan. Om het pad af te kunnen leggen heb je een opdrachtenboekje nodig en een spreekwoordentas met attributen, beide verkrijgbaar bij de receptie van Camping Sevink Molen.

Lisanne Helder, eigenaresse van Camping Sevink Molen, is dolenthousiast over deze unieke toevoeging aan de camping. "We zijn ontzettend blij dat wij de eerste camping in Nederland zijn met een spreekwoordenpad. Het is een leuke en educatieve manier om kinderen bezig te houden tijdens hun verblijf op de camping. Bovendien is het voor ons als camping leuk om iets nieuws en unieks te kunnen bieden aan onze gasten en de bezoekers aan de regio van Winterswijk."

Maar niet alleen gasten van Camping Sevink Molen kunnen van deze activiteiten genieten. Ook inwoners van Winterswijk en toeristen die ergens anders verblijven, zijn van harte welkom om deze routes te bewandelen. Het spreekwoordenpad is een leuke activiteit voor jong en oud, waarbij men niet alleen kan genieten van de prachtige omgeving, maar ook nog eens kennis opdoet over de Nederlandse taal en cultuur.

De routes zijn gecreëerd in samenwerking met Studio Spreekwoord, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van routes waarbij spreekwoorden centraal staan.

Kom tijdens de meivakantie naar Camping Sevink Molen in Winterswijk en ontdek dit unieke spreekwoordenpad!